Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstens gula täcke

 

När löven byter skepnad

sin skrud

från grönt till guld

och bäddar med sitt täcke

ett gult

som sen blir mull

 

Då snart

får träden vila

från sommarns gröna slit

och sakta gå till vila 

för hösten kommit hit

 

Så byter även mänskor

sin skepnad

år från år

när livet mejslat rynkor

av sorg

bekymrens sår 

 

Men inuti i sinnet

finns barnet

kanske kvar

Det äkta och det sanna

det bästa som vi har

 




Bunden vers av Siggesdotter
Läst 239 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-09-28 21:57



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så är det med åren som går...både människan och naturen påverkas...
2012-09-29

  Yrre VIP
Vilka kloka rader. Ligger något vilsamt över allt :)
2012-09-29

  Bo Himmelsbåge
Vemodsvackert! Hösten; då träd och männikskor byter skepnad år från år,från år, då livet mejslat rynkor av sorg, bekymmrens sår.
2012-09-29

    ej medlem längre
så fint...
2012-09-28

    ej medlem längre
Så ljuvligt vackert ...
2012-09-28

  Osvalds_Dotter VIP
Vackert vackert =)
2012-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter