Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt har jag hämtat min inspiration till, från en bild jag nyligen målat. Kanske någon behöver läsa dessa rader just nu...?


IN MOT LJUSET

 

In mot ljuset

bort från mörkret

med er andra

vill jag vandra

utan rädsla

eller fruktan

för det äkta

för att mista allt, ja

-          falla

 

Tillsammans

med de sanna

de som prövats

de som lidit

de som vet

att luttringselden

bränner bort

det låga

-           gamla

 

In mot ljuset

ska vi alla

en gång genomlysas

kallas

vid ett namn

vi inte känner

I en famn

som full av längtan

-          bränner

 

Att få ge oss

det vi saknat

det vi önskat

det vi vakat dag och natt

var stund var timma

för att någon gång

få känna

Nej det finns nog inga ord

som kan beskriva

denna längtan höljd

-          i dimma

 

Någon vet det

helt och säkert

denne Någon

håller om oss

tröstar, stillar

jagar oron bort

allt mörker

och till sist

miraklet sker

när alla såren

-           läker




Bunden vers av Siggesdotter
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-30 22:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är så sant,en dag kommer alla sår att läkas.Du skriver så vackert,det är så fin rytm,så lättläst.
2013-02-05

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-10-19

  ULJO
Detta kallar jag för poesi
2012-10-03

  Linda CH VIP
Tack för dina tröstande och vackra ord!
2012-10-01

  Ljusletaren
Säger som Walborg ... fin rytm i dina tröstefulla ord/kram
2012-10-01

  walborg
Ljus förtröstan i dessa ljuva vackra ord, med fin rytm dessutom.
2012-09-30

  ResenärGenomLivet VIP
Tröstande och vackert...
2012-09-30

  Chawa VIP
Så enastående vackert du skriver!
Helt i min smak!
2012-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter