Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sexistisk tvestjärt

Hon gjorde våfflor
med honung och sylt
vek dem dubbla
och kokte kaffe

våra ögon möttes
hennes så sköra
så öppna
och naiva
ett kort ögonblick
och ändå visste vi,
vill ha dig.

Min familj knorrade.
kaffet var svagt
wåfflorna degiga

besöket till Amerika var jobbigt enligt dem

bara ett ok som skulle göras sen kunde jag släppas
till min lägenhet mitt i äpplet.

Jag bodde gratis i en kändis-tvåa. Hur kunde jag haft sådan tur?
Fan att de var med.

Jag lutade mig fram och mötte dina läppar
jag räddade henne med mina
räddade hennes sköra liv, hennes misslyckade skådisdrömmar

mitt över disken
över kaffet

vi skiter i dem tar din hand
drar dig ut
i taxi håller jag dig

du ska bo hos mig säger jag. Du ska vara min.

Så hämtade jag henne. Till min fåniga sexistiska fantasi.




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-01 13:47



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
skön skrivelse:)
2012-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl