Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


OKTOBER (Vid lantligt sommarhus)

Sommaren gör
en kort visit
vid tiden kring
Brittsommardagar,
sen falnar höstens
färger bort,
i ängar, vret
och hagar.
Det mörknar fort
kring lantligt hus,
ett minne blott
är sommarens bleka ljus.

Nu spelar höstens vind
sin flöjt
i trädens nakna
grenar,
och nattunn is
slår silverton
mot strandens mörka
stenar,
Snart vinterorgelns
dova brus
slår en ring
kring mörkt och fruset
sommarhus.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 184 gånger
Publicerad 2012-10-05 20:19



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert och lite vemodigt...
2012-10-05

    ej medlem längre
Denna var fin
2012-10-05

  Anders Håkansson
klassisk, fin rytm, härlig hösta !
2012-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl