Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Världens barn - det är vi


Till kvällen lyser ljusen i varje hus




jag drabbas
av elavbrott

fullkomligt svart
och jag panikerar


barnen
världens barn

har inget vatten
jag fyller min tvåliters tomma colaflaska
(den jag sparat sen du var här, som en souvernir)


undrar och ringer oroad
allt är svart, försvinner vattnet?

nej, försäkrar damen, barnen
de fick inget vatten idag


jo, från en vattenpuss
det var en ängel som regnat

vilken tur
de har inte eon


inget annat bolag heller, inte neon
ingen hyresvärd som vet

när elen kommer tillbaks



till kvällen lyser ljusen i varje hus
jag klunkar mitt friska vatten










Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-07 16:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Insikt & respekt;

respekt & utsikt
2012-10-07
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP