Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årstidsdoft

Det doftar vår
från solens ljus
där isen smält
vid forsens brus

Två älvor sköna
med ljuvlig sång
en barfotadans
nog natten lång

Det dofta sommar
på äng och i hagar
det vackra ljuset
min själ behagar

Små kransar binds
av blommor sköna
midsommarstämning
i gräset det gröna

Det doftar höst
kring lövens glans
en färgrik prakt
till kvällens dans

Frostbiten morgon
vid trädets gren
en härlig känsla
på naturens scen

Det doftar vinter
invid mitt fönster
där varje flinga
har vackra mönster

Ett skridskoskär
vid kalla natten
en stund av dans
på fruset vatten

Det doftar härligt
om årstiders strängar
det går i cirklar
kring stora svängar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 313 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-10-08 22:44



Bookmark and Share


  Maria T
Härlig bild med
äppeldoft
Höstdoft
2012-10-09

  Yrre VIP
Underbar årstidstext detta, gillar!
2012-10-09

  Linda CH VIP
Doftande livfullt vackert!
2012-10-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Årtider Du
cirklat runt
så gott! Sunt!

2012-10-09

  Eva Helene VIP
Aromatiska årstidscirklar, fint!
2012-10-09

  ResenärGenomLivet VIP
Härliga dofter du förmedlar till oss...
2012-10-09

    ej medlem längre
Här fick du in alla fyra smakerna i alla sinnena av årstidernas säregna egenskaper.

Bra skriftat.
2012-10-09

  anits VIP
Underbart härlig årstidsdofter
2012-10-08

  Ninananonia VIP
Härliga dofter..
2012-10-08

  Chawa VIP
Ljuvliga dofter av liv och lust
når mig i ord av årets alla skiften.
Fint och gott!
2012-10-08

  alvan
När jag läser denna doftar det av årstiderna! Snyggt!
2012-10-08

  Tarantaran
Vilken härlig årstidsdans!!
2012-10-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO