Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som en jävla upphakad skiva fortsätter de gamla spökena att spela sina spel - och kärnfamiljsidyllen lyser lika starkt som fullmånen med sin frånvaro.


när vi släckte ner igen och skilsmässobarnen somnat; blev det bara gud

 

 en slagen hjälte är här

i fosterställning igen

- övergår han mitt förstånd

 

och på skärmsläckaren

log fyra flickor sött 

över sitt sommarlov

alla är de skilsmässobarn

 

men han snarkar tungt

över sina skulder

- i fosterställning

igen

 

så stolt var ståndet

när det körde in i mej igen

och jag undrade blött- lite vaken i töcknet

om; den där "sagan om kärnfamiljen"

ens existerat

 

när jag släckte ner igen

fortsatte flickorna att le mot mej

fortfarande skilsmässobarn

mot sommarlov

 

nu snarkar han tryggt

i fosterställning

 

själv är jag väl - gud

 




Fri vers av sol
Läst 502 gånger
Publicerad 2006-02-12 04:15



Bookmark and Share


  kärleksbarn
väldigt träffande dikt.
oj.
vad tagen jag blev.
tokbra!
2006-02-21

  Albert
va ska man säga...? skitbra! ja du är nog gud
2006-02-13

  Ulf Popeno
Det där gick djupt in i mig, som nog många andra med skilsmässobarn på sina skärmsläckare. Världen kryllar av människor med små sår, uppsprättade av menlösa kärnfamiljemyter. Så många små barn, så älskade och förnekade på samma gång. Men i de slagna hjältarnas drömmar finns värmen som annars inte räckte till.
2006-02-12

  bq
en skuldfylld tömd slagen hjälte övergår guds förstånd ?
2006-02-12
  > Nästa text
< Föregående

sol
sol