Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar nyss nedtecknade av tacksamhet


Det måste vara Gud

 

Utanför mitt sovrumsfönster

gulnar piprankas handstora blad

skrynklas ihop

faller ned

utan oro

för det som ska komma

 

Sakta 

nalkas vinterns kyla

naturens prunkande fest

avslutas

städas undan

lägger sig till ro

till vila

Snart

kan allt som växer somna

 

 

Innanför mitt själafönster

nyss öppnat på vid gavel

leker

kärlekens vårvind

flödar

glittrande ljus

som ömsint smeker

kinden

läppar

åldrad hud

 

Väcker längtans frön

som groddar

skjuter skott

ja blommar redan

 

Anar förundrad 

en ny sommar

ett nytt hopp

en ny gåva

 

 

Det måste vara Gud




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 506 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-10-15 11:08



Bookmark and Share


  aol
underbar trösterik text,
2013-04-14

  walborg
Underbar förtröstansfull text
2012-11-13

  M M Mannheim VIP
Ja Gud är bakom allt...så jag håller med dig Det måste vara Gud.
2012-11-02

  alldamageinside
Väldigt vackra rader.
2012-10-21

  Eva Langrath VIP
Fin ordväv av naturens och livets skiftningar
2012-10-20

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen mest uppmärksammade...till denna fina text!
2012-10-19

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Så vacker. Den berörde verkligen. Härligt att kärleken bara blomstrar det är magi.
2012-10-18

  Eva Helene VIP
Värmer mitt hösthjärta denna vackra dikt.
2012-10-16

  Palett
Mycket vacker dikt som jag sparar !!
2012-10-16

  Maiah VIP
I livet kan alltså alla årstider pågå samtidigt...HÄRLIGT
2012-10-16

  Osvalds_Dotter VIP
Vackra rader om naturen och det inre,,
fin kombination =)
Tack
2012-10-15

  ResenärGenomLivet VIP
Så underbart skrivet...det är nog så...
2012-10-15

  Linda CH VIP
Vackert, berörande, förtröstansfullt!
2012-10-15

  walborg
Vackert med förundran och förväntan - blir glad
2012-10-15

  Chawa VIP
Mycket vackert skrivet - ja det är tacksamhet...verkligen!
2012-10-15

  Ljusletaren
Absolut att Gud låter låter dig blomma ... grattis :-)
Bra ordat/kram
2012-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter