Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur sanningen genom allt bär




jag ryster av tanken, gryningen, att vakna
(ty det är som att sanningen tedde sig skrämmande)

sanningen är att den ter sig annorlunda, inte skrämmande
inte främmande

jag kommer att känna igen den
mitt hjärta kommer tala i glädje, så, känner jag igen den



när människor försöker göra mig ledsen
jag må reagera och reflektera över detta en stund

men när bitarna faller på plats, när jag ser att mitt "Nej!", är välsignat
då talar hjärtat i skratt

bara ännu en gång, en snubbeltråd från en förvirrad själ
men den kan inte hota mig längre

jag har funnit rösten i hjärtat
trösten i livet



romantiken,
kommer ses med blida ögon och färga mitt sinne, min föreställningsvärld

hur vacker är inte poesin, när den målar önskningar och sanningar

triviala måhända när du ser dem i falsk seriositet

men vacker när du ser med en konstnärs öga

en dröm i universum, utom tid och rum



ja, romantiken ska leva kvar och uppliva gamla minnen
gamla kärlekar

gamla prinsar och prinsessor

öde slott och krossade drömmar

stilla hav och förödande stormar



så sanning välkommen hel i mitt liv

utgjut alla lögner alla förtryck o försmådelser

alla svek


kom ihåg den ros kärlek är

med sina vassa taggar

mitt i älskogsdansen

den bär












Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-19 07:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket stark....
2012-10-20
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP