Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ta inte livet alltför allvarligt, du kommer ändå inte ifrån det levande ...


Ett människobarn

För mycket du tänker
för mycket du undrar
för mycket du ängslas
- du människobarn

För lite du älskar
för lite du hänrycks
för lite lyssnar
- du människobarn

För över all smärta
och sjukdom och dårskap

Och över allt bländverk
av titlar och saker

Och över samlad
tusenårskunskap

du är blott vad du fötts till
- Ett människobarn




Fri vers av Tobias Rautas
Läst 486 gånger
Publicerad 2006-02-13 00:00



Bookmark and Share


  Andreas Safer
Och över allt bländverk
av titlar och (saker) tex SVEK
- tycker att rythmen haltar på två stavelser

sedan tycker jag att du är inkosekvent i användningen av DU

summa summarum, mästerligt men slarvigt
/A
2006-03-04

    Människobarn
Härlig dikt, just så är det.
2006-02-17

  * Ammi *
Underbara fina ord
2006-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Rautas