Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jag vore ett sagodjur


Inget samhälle på ryggen

inget samhälle på rygg
ingen i fågelburen


   *
Vem

jag

vem det nu är
om jag vore ett sagodjur
om jag vore en seriefigur
om jag vore en kärleksgud

kalla på mig

du

som omväxling


   *
Som omväxling vill du leva några år
 o
         som omväxling
på Musée Bizarre


   *
På neurologen tvättas en totalförlamad äldre kvinna
av en ung man Mundo bizarro han ger henne
några tonårsäventyr till frukost
i likhet med många andra älskar hon inte med någon
ändå lever hon
i likhet med många andra har hon studerat
bland annat tv


   *
the quality of life in death (Aaron Antonovsky)

en okänd blommas doft / hejdar mig 
en 50 000 år gammal kropp
van vid medelhavsvärme
lättjefullt vandrande

är tanken på väg till sitt älskade ord?

betydelsen av mitt familjenamn är ingen
betydelsen av Mikael är mig främmande
en döpt okonfirmerad före detta kyrkomedlem
borgerligt vigd borgerligt skild


   *
Läppen är hel nu

det finns inget blod i din mun mer
nästan hela nyåret gånget


   *
Ett liv som följt mig i många år
ett liv att hålla takten med
trumma på med fingertopparna

vi

vi är (:en bra början?)

(avskyr vi slutet? vill vi skrikande ta bort det 
eller placera det först?)

(blir vi inte klara? är det vår lösning
att aldrig avsluta någonting?)


   *
& Ni
blev ni älskade om ni sa ja till det ni inte ville
blev ni omtyckta om ni sa nej till det ni ville

ibland kan drömmar återkomma efter flera år

(aktiekurser ge tillbaka för gammal ost)

cyklarna i prima skick / inte cyklisterna


   *
Tankarnas minimala beståndsdelar:
affekter känslor emotioner / skulle resa ihop
göra en expedition / till en krog
i Pireus / båtarna i hamnen




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-10-21 23:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP