Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vakta din tunga...

Vakta din tunga
till mig
För jag är starkare
än dig
Var inte kall och hård
mot mig
För jag kan vara så mycket kallare
än dig
Slå mig inte
för jag lovar
Jag slår tillbaks
Hårt
Livet
har varit min skola
Där ingen fanns
för mig
Fick lära mig
att stå helt själv
Och nu är jag den jag är
Formad av ord
Men inte kuvad
Jag
är den som inte
rättar mig in i ledet
Jag är den
som går motströms
Jag vet
Jag har problem
med att klappa händerna i takt
Men inte av brist på taktkänsla
Utan för att jag inte trivs i sammanhanget
Blir ofta missuppfattad
Känner mig ofta utanför
Jag är en betraktare
Inte en deltagare
Det är ingen svaghet
Utan min styrka
Så vakta din tunga
Ge mig godhet
och jag är god till dig
Lyssna på mig
Och jag lyssnar på dig
Finns för mig
Och jag lovar
Jag finns då för dig
Håll om mig
Och jag ska hålla om dig

Men om du slår mig
Slår jag tillbaks
Så akta dig




Prosa av Anna Nyman
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-23 07:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Ord som ger en känsla av beskyddande.........
2012-10-23

  Larz Gustafsson VIP
"än du"
2012-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman