Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den 31/8 hittade jag honom, någon timme innan hade han ringt till psyk, han ville ha hjälp. Något dom inte förstod. Efter 2 veckor på sjukhuset och 30 stygn senare fick han komma hem.


Minnen i från förr

Akuten, alla springande folk,
allt blod på golvet.

Läkare som skriker efter fler,
skriket efter fler påsar med blod.

Är mitt i detta, kan inte rör mig,
den starkaste jag känner,
kämpar för att inte behöva leva.
Läkarna kämpar för hans liv.

Hemma, öppnade dörren,
något var fel, allt var så tyst,
den metalliska lukten av blod slog emot mig.

Gick efter lukten, min bättre halva,
liggandes i soffan, de röda rinner från hans armar.
Dom bleka läpparna mimar ett förlåt.

Pratar med en stressad kvinna på larm centralen,
kan inte längre adressen,
kan bara se att det ligger ett rakblad i den röda pölen.

Nu kämpar dom för hans liv,
för min älskades liv.

Han förlorade, dom vann.





Fri vers av Rosa nalle
Läst 259 gånger
Publicerad 2012-11-04 23:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rosa nalle
Rosa nalle