Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en beskrivning av ångest...hur den kan upplevas


Ångest



Ångest är gråten
som är djupt
hållen

av skam

den sätter sig i lemmar
bedövar ditt levande
hjärta

den förlorar själens
intryck av liv!

Ångest förvandlar
ett levande väsen
till sten

en mörk överbliven
helt överskjöld

förrintad intill död

Ingen gråt kan
närma den

då spricker stenen

förlorad är du som inte
öppnade sinnena

till den gråt
och förtvivlan

som vore möjligt
att befrias.







Fri vers av Karin Rosberg
Läst 428 gånger
Publicerad 2006-02-14 08:26



Bookmark and Share


  noname_realmind
"Ångest förvandlar
ett levande väsen
till sten" - starkt och sant.
Bra skrivet.
2006-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg