Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
The neverendingsökning


Fången

Den fångne söker frihet
i makt och kapital
Söker locka alla andra
att göra samma val
Ja, han försöker äga
det som ingen äga kan
Det fria blir ett tvång
i sken av maktens skam
Han letar runt i världen
med pass och möda stor
Har glömt sitt eget hjärta
där frihet redan bor

Den frie söker inget
Tar livet som det är
Låter dagen vara
fri från allt begär




Bunden vers av Mats VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-06 20:54



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Vad är frihet?( som Tomas Di leva en gång sjöng.)
En fråga som har tusen svar,
men jag tycker du har hittat några sanningar i din text.
Bra skrivet!
2013-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP