Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har dödat mig själv tusen gånger just som jag räknade stjärnorna



har dödat mig själv tusen gånger. just som jag räknade stjärnorna på himlen när jag var barn visste jag ingenting. jag bad. vet inte om vad. jag bad, förmodligen att jouni och jag skulle bli ett älskande par och gifta oss och leva som prins och prinsessa i en evighet.

jouni blev missbrukare och jag blev fan vet vad, någonting emellan en uppskruvad arakouda och kapten med stadiga steg och hela handen pekande, skyggandes för den som var över men oberörd för den som var under och som en gås när det kom till hur de som mobbade mig uppfattade min reaktion ty jag förstod inte förrns långt senare.

ni förstår jag är en blandning jag är allt och ingenting samtidigt som jag har depression har jag eufori och jag både sederar ner och stimulerar upp för att stilla stormen i mitt inre med något tungt och få den sen att tro att allting hänt genom att ge den en skjuts.

ty min tid går så långsamt utan uppåtmedel att dagarna sniglar sig fram sekunderna tickar långsamt långsamt fram emot minuterna jag ser dem en och en

och därute, har jag hört, har människor besvär med att hinna allt. jag kan ge dem lite utdragenhet så de fixar att sköta heltidsjobbet och hämta barnen och sköta hemmet på en dag.

som jag ligger i tvsoffan och gör ingenting för jag har inte ork för så lång tid jag behöver. om jag ska skulptera den där hästen jag gjort skelett av ståltråd så tar det iallafall mer än en timme och det är mer tid än jag orkar hålla på. jag måste förvissa mig den dagen det sker att jag har energi att färdigställa.

nå här sitter jag ändå med alla kvalitéer och sidor och egenskaper jag har. som är så viktiga i livet och väntar på att orka igen. att göra mer av min dag men jag är som förbytt sen den dagen jag ringde till mamma och sa: jag är färdigbakt.

jag förstod plötsligt vad det betydde när man sa: nu är det kokta fläsket stekt.

jag var utbränd - period - moucho caliente - denna bulle är bränd - ingen väg tillbaka - fucking åmål - stop - slut - gone - nearly passed - the day of the living dead

ja, en friterad zombiehjärna uttröttad till max, urvriden gammal trasa

been there - done that - everything

out of order for at least the rest of my life

a dead battery














Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-08 14:46



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Som en berg och dalbana.
Väl skrivet utan krusiduller.
Gillar!
2012-11-08
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP