Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikt=verklighet+fiktion


Hur jag våndas - egentligen inte



denna poesi - en vardagsbetraktelse
jag inbillar mig just nu att livet är okej
inte att det är bra eller så, men jag har glasögonen på - poesiglasögonen

de riktas inåt egentligen
jag skådar inåt och tror då att allt utanför är likadant - det kallas fantasi

god inbillningsförmåga
så förstärker jag denna känsla med en drog

det blir varmt i min mage efter en halvtimme
sedan efter en timme värmer det mitt kalla hjärta
det är en god kemisk konstruktion, som ger mig den värme jag så väl behöver

jag fryser ofta
hjärtat är liksom stumt
preparatet kostar min själ, som stig larsson sa

men det gör mig så levande en stund
mysig
lugn


*


jag tänker ofta på vad andra tycker
sen tänker jag på vad jag tycker - det som jag lärt mig göra då jag vet vad andra tycker
så det handlar om vad andra tycker
inte vad jag behöver och faktiskt kan få

det vet ju inte andra - jo, de vet att jag behöver mänsklig närhet
inte sex och så, bara någon nära
men det har jag ingen möjlighet att få - nej, faktiskt inte

jag har piller istället
då vet jag vad de tycker, de tycker jag ska ha en människa där
men då tycker jag att de inte vet att det inte går just nu
och att det enda jag kan få, som jag behöver, istället för en människa ett piller

är det fel?














Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-10 19:17



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Tänk om du och alla med dig som lider av en kronisk sjukdom och behöver detta gift för att fungera ... fick en mäsnlig varelse utskriven på sitt recept ;-)

En människa som finns där hela tiden ... undra hur du och alla andra skulle må då? Så uppfattar jag dina fina ord idag/kram
2012-11-11

    ej medlem längre
Mycket starkt att läsa.
2012-11-11

    ej medlem längre
Jo. Kanske jag i kväll är lite nära?--- Just känner jag själv hur svårt det kan vara eller är: Att finna det där.. Det är så så trist! Kom inte med Jesus till mig. Jag vet att det inte funkar. Det är med signalsubstanserna de är inte balanserade från början.. Jag tänkte tidigare idag: En mask söker sin jord. Det är lite galet.. Men så är det nog.. Jag tror du förstår vad jag menar. Jag som dricker söker det som fattas lika så de som går på affe.. Skillnaden är att alkohol anses inte som något problem: Statsministern dricker det kanske själv? Men just det kemiska beroendet är tämligen för att inte säg nästan exakt lika. Förutom att de påverkar helt motsatt restporer. Det är jobbigt och tufft..


2012-11-10

    ej medlem längre
Piller å gemenskap provar många på, om än bara poeter.se....
2012-11-10

    ej medlem längre
Starkt om att (VILJA! )...se sig själv
2012-11-10
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP