Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
September, kanske oktober....


mitt barn, mina barn

Du måste välja mellan barnen,
sa de till mig.
Du måste välja vem du vill skydda
vems mor du tänker vara
Hon får ta konsekvenserna för sitt handlande
tänkte jag
den lille måste skyddas, sa jag
och hade inte en aning om
vad jag pratade om


Inte förrän
jag var tvungen att välja
när hon stod vacklande och hungrig
med ansiktet förvridet av det hårda livet
och min dörr tvingades stänga henne ute
insåg jag
att jag kan inte stänga ute
den som för alltid är inne
den jag för alltid älskar
den som är mitt liv och mening


och det slet sönder mitt hjärta
till små små strimlor
blodet flöt ut till oceaner av skuld
man kan inte välja bort ett barn
man får inte tvingas till det
det går inte
jag kan inte

så ställs den lille
mot den store
fast jag inte vill
och jag kan inte rädda
vare sig den ena eller den andre
endast mig själv
om jag inte redan är förlorad




Fri vers av Bellissima
Läst 222 gånger
Publicerad 2013-01-28 16:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bellissima