Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
något jag upplevde delvis en gång för länge sen


Utomjordingarna




falska röster florerar
jag visste det var utomjordingar

de såg inte ut som vi
utan precis som i alla bilder vi sett

konstiga

de sade konstiga saker
men logiska på något sätt

liksom räddade mig
från allt det där vi kallar

verklighet



jag ser att de hjälper mig
först jagar de mig, sen hjälper de mig

det är logiskt, med tanke på
hur alla andra inte hjälper mig

det kan jag förstå

för jag drivs av galenskapen
att alla vill en gott

att varje människa vill ha ett
samband, något gemansamt

ihop




men något stör bilden
det blir liksom för många

sammanträffanden

det lustiga är ändock har jag tänkt
att detta händer mig och ingen annan

känner mig ställd
frågar mig själv

vad är det här




många år senare
förstod jag att jag haft en lång halvpsykotisk resa

jag förklarade och förenklade mina känsloupplevelser
med något utanför

inte något neurologiskt
som nu

men nu

vet jag








Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-11-13 10:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här dikten tycker jag verkligen om. Och verkligheten! Man kan fråga sig vad som är verkligt. Det uppenbart självupplevda i dikten gör den också stark.
2012-11-17

  Lars Hedlin
Mycket bra
2012-11-14

    ej medlem längre
Ha det så gott duktiga berättare...
2012-11-13
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP