Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När skinnet blir tunt



att undvika skriva sanningen ta en väg runtom, förvanska den

runda ett hörn maskera, skönja i ögonvrån, bulla upp peruker i ett hörn

inte vilja se, tro att man ser, fortsätta ro en båt på land

neka ansvarligen försynt var svårligen sant

utlämna punkter och streck här och där under delfinrop och rövarstråk

på vinden finna den sanningen man inte vet

den de letar efter och vanställer

gömmer i grodd sjö

bränner för vindarna, gnor sakta men säkert

in i huden som finns kvar

det enda, du vet















Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-11-13 20:15



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Får en att tänka lite extra...
2012-11-14

    ADI Nehlin
tyckte om..manar till eftertanke
2012-11-14

    ej medlem längre
Utan sanning blir vi bara falska skuggor mot oss själva.
2012-11-13

    ej medlem längre
Bara så bra skrivet!
2012-11-13
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP