Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hörde om en svunnen tid på p1 idag, en tid då gamla och orkeslösa/sjuka såldes på auktioner till lägstbjudande. Sverige på 1800-talet.. Frågan är : Är det bättre nuförtiden ?


Fattighusen - Då och nu !

Även yngre, föräldralösa såldes, ungefär som boskap. Parallellen med dagens äldrevård kan kännas långsökt, men när man (som Carema Care,(¤), gjorde), börjar väga "kissblöjor" och gamla kunde ligga hela dagarna med blödande liggsår eller i sin egen avföring pga att personaltätheten var för låg (också Carema Care) så känns den betydligt mer konsekvent .
Med den arroganta och hänsynslösa politikerkader som dominerar maktens taburetter just nu kan vi ,tyvärr, räkna med en fortsatt ekonomisk deformering av vår äldrevård ! Att beräkna vinst på skattemedel är så förbaskat SJUKT så jag finner bara inte ord för det !

(¤) TV:s Operation Granskning, flera inslag 2011-12 .

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 302 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-17 12:52



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Leif G W Persson svarade på frågan om han tyckte att fångvården skulle privatiseras att han med tanke på hur åldringsvården blivit skulle bli mer avskräckande då...
2012-11-17

    ej medlem längre
Jag jobbar själv emellanåt på äldreboende, som vikarie. En dag så blev en ordinarie personal sjuk och vi två vikarier fick jobba en hel helg underskott, 2 vikarier hårda regler på INGA FLER men vi skall vara tre personal, med 9 st palliativa vårdtagare, inga raster nej, 12 timmars långa dagar utan rast, lönen drogs av trooots ingen rast inte ens ett tack fick vi.
Så när jag klagade åt facket och chefens chef, ja då fick jag sparken. Det ser förjävligt ut.
2012-11-17

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Sverige har en miljon fyra hundra anhöriga, som vårdar utan att kräva ett öre av staten. Jag förstår inte varför så många banditer från när och färjaländer måste knaka i flock och Army av vårdare på svenska hem och gör ingenting bara lifter månadslön, på adresser och fixa bana till brottslighet!
Ofta åldringen gör alt och när dem kommer, bjuder på kaffe som på kära gäster, ofta pensionärerna tar hand av varandra bättre själva.


2012-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska