Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill jag leva ytterligare en dag?

Bedövande vacker morgon,
solen strålar från
klarblå himmel.

Sov för lite inatt
men vill inte missa fågelkonserten

En rysning av välbehag drar ner över ryggraden

Beslutar mig
för att leva ännu en dag

Måsarna skriker gällt
för att överrösta varandra
Mås-barnkammar-tiden
är här

Låter
dårarnas stämsång

Koltrasten,
överallt hörs deras
ljuvliga stämma

Glädje blandad med
vemod
som stråkens långsamma gnidande över
spänd fiolsträng

Vemodsklang

Medveten om
barnen
som lider

Välbehagsrysning
övergår till
Obehagsrysning

...

Krigsbilder från Syrien
skär
i
märgen

Liv
Värderar

Kalkylerar





Fri vers av helenita VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-22 13:56



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
En skarp kontrast målar du. Fint!
2012-11-22
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP