Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En värld i fred

Inatt ska jag drömma, om en värld där krigen tagit slut
Där barnen ler fritt, och ingen flyr från sina hem.
Bort från granater och bomber, där ögonen glittrar
I drömmarnas land, där ingen blick är tom

Låt mig svepas bort från rapporter om krig,
Där vansinnet tystnat
och det är frid
Inga barn som möter döden av andra barns hand,
En värld av hopp,
där ingen sorg har satt spår

Bortom hot och hat, i fridfull sömn
Där kärlek blomstrar, och girighet förlorat sitt grepp
I drömmars ögonblick, där råhet
inte finns
Låt mig vila i frid och sömn, där sorgen inte längre minns

I natt,
låt mig få drömma,
Om en värld där ljuset återvänt till barnens ögon.
Låt barnen få sova, i en fridfull värld,
Där det är en fred
byggd av kärlek ,
utan sorg och smärta




Fri vers av helenita VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-07 15:51



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mirakelvacker!
2023-12-12

  Maria Sundelin VIP
En vacker dröm som jag hoppas slår in
2023-12-08

    Askanden
vägen till gud går genom Satan.

no peace (god) without penitence.
2023-12-07

  Larz Gustafsson VIP
Det är inte patriarkatet som hittat på Gud. Snarare tvärtom.
Gud är FADERN.

Monoteismen är biblisk. Att tro att Gudomen består av tre personer är andlig idioti.

Jag vägrar att förirra mig i orealistiska drömmar. Verkligheten finns hos Jesus Kristus.
2023-12-07

  christian hüls VIP
Mycket välskriven dikt, med just sådana visioner vi alla behöver för att bättre kunna engagera oss i vår framtid, i varandra!
När patriarkatet och dess påhittade gudar, kapitalism, kolonialism, imperialism, industrialism, fascism, kommunism, monoteism, med meraism pekar raka vägen mot undergång!

Tack för dina hoppingivande rader!
2023-12-07

  Larz Gustafsson VIP
Drömmar blir flummerier.
Det som behövs är fakta.
Och framför allt Guds Ord.
2023-12-07

    Sefarge VIP
Bra förhoppning att
bära inom sig,för
utan drömmar
slocknar
livet!
;)
2023-12-07

  Larz Gustafsson VIP
Utopier.
Men i Tusenårsriket kommer det att bli fred i tusen år.
2023-12-07
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP