Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag inte finns


Om jag inte finns
om jag får sova

Då slipper jag se
barnen som gråter
som flyr från
granater och bomber
Barn med stora
ögon och tom blick

Om jag inte finns
Om jag får sova

Då slipper jag höra
rapporter om krig
Vansinnet som råder
på krigsfältet
Då slipper jag höra om
barn som dödar barn

Om jag inte finns
Om jag får sova

Då slipper jag höra
Om hot och hat
Om kärlekslösheten
Om girigheten
Om råheten

Om sorgen
Som släckte ljuset
I mina ögon

Om jag inte finns
Om jag får sova

Låt mig få sova




Fri vers av helenita VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-10-25 11:12



Bookmark and Share


  Ronny Berk
drömrik, hoppas den går i uppfyllelse

2023-11-08

  louisegirl
Mycket tänkvärt!
Fint formulerat om mörkret som finns mer eller mindre hos alla!
Att få sova är smärtfritt! <3
2023-10-26

  Dennis Brinkeback VIP
Tänkvärt och sorgligt
Bra skrivet
2023-10-25

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och begrunda.
2023-10-25

  Maria Sundelin VIP
Träffande
2023-10-25
  > Nästa text
< Föregående

helenita
helenita VIP