Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En till i psykos



jag vet inte var han fick allt ifrån, talade i gåtor, smörja
obegriplig, som att han fått för sig han visste allt, han visste ingenting

han hade tunnelseende, mitt där i körsbärsdalen
alla kvalen, växte som smörblommor på ett hästfält

stod där stolta och gula, gäckade solen, precis om om de visste mer


hästarna visste, de var kloka, de ratade smörblommor

jag visste och många med mig, att hästar är kloka djur
men det fattade inte han, han trodde han stod över allting

läste och domderade, spred allsköns fördömanden runtomkring
allt medan glorian smält till sten i skuggan av korkeken











Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-11-26 17:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA starkt i sin frustration
2012-11-27

    ej medlem längre
Det ska allt mer till för att någon kan anses psykotisk, är min reflektion. Det låter mer i mina öron som vilsenhet och kanske.. stress. Vi blir lite knepiga i trängda lägen. Tycker om metaforen om smörblommorna och hästarna..
2012-11-27

  objekt3
Ja här fanns massa godis! lite för lite snurrande och explotioner lite för lite av psykosen i delar av texten
hästdelen är väldligt bra men den hade kunnat ha en torrare renare ton (i kontrast då till det spretiga galna lite läskiga i psykosen)

perspktiven och vändingarna är snygga och rätt.
2012-11-26

    ej medlem längre
bra text
2012-11-26

    ej medlem längre
I ett gränsland bor ett främmande språk...du visar oss det med smärtsam tydlighet. Så bra skrivet.
2012-11-26

    ej medlem längre
Ord som griper hårt om hjärtat att läsa.
2012-11-26

    ej medlem längre
Ja, en psykos kan vara rena helvetet!/Birre
2012-11-26
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP