Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
egentligen om hur föränderligt allt är..


om Konfucius´ tankar..

Konfucius ( om känslor och upplevelser,
skapande och framgång ):

" Fara uppstår då någon känner sig
säker på sin plats. Undergång hotar
då någon försöker trygga sin fortsatta
tillvaro. Förvirring uppstår då någon
har allting i sin ordning. Den upplysta
människan glömmer därför inte faran,
när hon känner sig säker, hon glömmer
inte undergången när hon är trygg och
inte förvirringen när hon har allt i sin
ordning. "

------

..att våga darra, vara orolig och rädd,
känna den motsatta känslan i allting;

..alltid våga uppleva och riskera
att gå mot strömmen; våga njuta och
lida;

..alltid vårda freden men inte lämna
den från sina händer; aldrig glömma
att kriget också är skapat..

..att livet är dynamiskt, skapande
och i ständig förändring..




Övriga genrer av Tarantaran
Läst 207 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-11-27 17:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Djupt och mycket klokt.
2012-11-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Allt är ju i rörelse
för att inte tala om
förförelse på olika håll
så det gäller att se vart
man kastar sin boll så man
inte får roll noll!
Fiffigt skrivet igen!
2012-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran