Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ha liv




Kroppar.
Du ser ansikten.
Du vet deras namn.
Du har läst.

Du känner nåt du tror är en känsla.

Andras liv flyter fram genom medierna.
Bara att välja vem du vill lyssna till, se,
tänka på, om.

Ju mer du fikar efter påfyllning
ju tommare blir din kopp. Kropp.

Du somnar först
efter timmar av rådbråkande
med ditt självsvek
sen
mardrömmandes
om promenader i luften.

Stäng av...låt dig falla ner !
Känn den kalla snön !
Hur det varma gräset
överlever
därunder...hur ditt liv måste skyddas
från de många ovidkommandes
trampanden
över dina drömmar
du måste ta på allvar.

Tomhet
kan inte fyllas
med andras berättelser.

Blott förstås.

Med ditt
tillstånd.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-03 11:06



Bookmark and Share


  Timah
En fröjd för ögonen. Dagens inspirationsgodis.
2012-12-03

  Pirjo VIP
Tosi hyvä!
2012-12-03

    ej medlem längre
Oj oj oj, ..fastän ämnet är ack så tungt och melannkoliskt, så var det en ren njutning att läsa om det, skrivet så här bra. Applåd!
2012-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP