Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av vinterns storartade rimfrost i träden, tog jag min kamera och gick ut....


EN NY VÄRLD I VITT

 

Livselexirets minsta droppar

vet hur de ska forma sig

när kylan kommer

 

Anar DIN genialitet

 

Kristalliserar sig

sätter sig tätt, tätt

helt nära

på varandra

över och under

omsluter

överlappar alla gränser

 

Känner DIN närvaro

 

Bildar sakta

oförutsägbara mönster

förunderliga former

omöjliga att upprepa

Alla unika i sitt slag

men ack så njutbara

 

Inser DIN storhet

 

Glittrande glimmande

skapar de en helt ny värld

en värld i vitt

reflekterar sedan

ljuset från rymden

och får oss att tro

att vi kommit

till en annan galax

en annan planet

 

Förundras över DIG min GUD

 

Men detta är bara en droppe

av skapelsens underverk  

på vår älskade Jord

 

Tack att DU slösar

DINA små och stora under

över oss ALLA




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 329 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-05 16:00



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
En storslagen dikt om Guds fantastiska skapelse och genialitet som tar så så många, vackra och underbara former! Applåd och bokmärking!
2012-12-06

  Maiah VIP
jättefint diktat...applåder!!!!
2012-12-05

  walborg
Ljuvlig läsning och helt underbar bild
2012-12-05

  Chawa VIP
Årstidsväxlingarna berör oss på djupet - både i det lilla men också i det stora. Mycket känsla i dina ord. Fint foto och färgrik text!
2012-12-05

  ResenärGenomLivet VIP
Helt ljuvligt underbart...jag njuter av dina ord...trevligt sätt att skriva också...
2012-12-05

  Den lilla sjöljungfrun
Underbart, underbart!!! Applåd!!
Blir fångad, av allt du fångat,
så glad, tänker på
den perfekta iskristallen,
en frusen vattendropp
i gudomlig närvaro
tack!
2012-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter