Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gränstolerans tack och när givandet är egostyrt


geléhallon, nej tack men tack

 

 

jag fick en dag en stor påse smågodis

tog en geléhallon

 

just den

perfekt nu

 

tack

 

gav hela resterande påsen vidare

hela låter jag gå att glädja

 

 

tack det hälsas åter tillbaka

själv fick jag suröga smaka

 

 

sån tur hallonet fick vara

ibland är det bättre att spara

det man inte bett om själv

 

ibland blir det sparade kvar

ibland kastat i min älv

 

 

- "Varsågod, du fick ge det du ville ge...men det fick mig av mängden att undra varför.. och jodå, vidareskicken skickar tacken vidare tillbaka till dig, så varsågod varsågod..du fick ge det du ville ge?

och tack för din gåva

det blev många leenden, vill jag lova"

 

¤

 

finns villkor med på köpet

som inte alls är köpt, men bett om

är lurt med där i stöpet

när gåva ur en hand då getts som

 

egots lovat, mer en tes på löpet

 

så hallonet blev över

för ingen ville ha't

det doftade av klöver

och egosockrad mat

 

när gåvan inte fick gå fri

och bli sitt eget Ja

då smakar hallon bara tvi

och mera köpt blaha

 

 

jag visst ja må bli utan godis

så nejtack tack och amen

trivs bra som seconhandlodis

 

du ger "Vill ha-hallon"

till skammen

 

¤

 

 




Övriga genrer (Aforism) av Pot Pourri
Läst 149 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-12 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri