Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den solida bron



var finns du vackra landskap
när tillvaron grips av förnuft
var finns du mitt hjärtas ljus
när tanken i själen domderar

jag har lämnat rummet
av förvridna perspektiv
där själen och ögat
skönjer en värld av färg

jag irrar mig bort
i förståndets skog
ty vägen till ljuset
växer snabbt igen

men vem vill bli galen
gå vilse i drömmars värld
den värld som har källan
till skapandets kraft

var finner jag bron
mellan dröm och förnuft
stadig nog
att alltid stå kvar






Fri vers av Pica pica
Läst 380 gånger
Publicerad 2006-02-16 23:32



Bookmark and Share


  Anna H
Ja, som vanligt lyckas du pricka in känslan och du gör det med elegans. Jag tycker alldeles särskilt om det mittersta stycket. Kan man inte, du vet, binda änden på ett garnnystan vid den där bron och så kan man gå hur man vill för man hittar alltid tillbaka när man bestämmer sig för att följa den röda tråden ;)

Bra skrivet!
2006-02-17

  rebecca d
var finner jag bron
mellan dröm och förnuft
stadig nog
att alltid stå kvar

gillar...undrar jag med...:))
när tillvaron grips av förnuft...vart försvinner allt liv, allt ljus?
2006-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica