Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag måste ta farväl av dig alkohol

Jag måste ta farväl av dig alkohol
för du har gett mig mer än jag tål.
Och jag har gått på gränsen mot stupet
där allt i livet var som på svaj.
Du lockade mig nästan i djupet,
ja Du blev nästan min Loreley.

Jag måste ta farväl av dig alkohol
för vägen jag går är tunn som en nål;
Balansen är en kamp mot att vackla
och viljan om att hålla ihop.
Nånstans inom mig brinner en fackla
som gör en sång av mitt tysta rop.

Jag måste ta farväl av dig alkohol,
att glömma dig är mitt enda mål;
för du har lockat enda till botten,
till djupet av min vacklande själ.
Du blev den falska lockande lotten
och nu är tid för mitt farväl.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 658 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-12-15 12:25



Bookmark and Share


  Berth
Guldstjärna!
2013-01-26

  Dufvenberg


Mycket bra skrivet.
Och jag önskar dig all
lycka på vägen
när du ska ta farväl
till dessa drycker.
Som sagt, de förstör.
Gripande
2012-12-19

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av detta fina!
2012-12-19

    ej medlem längre
Styrka !!!
2012-12-18

  ULJO
En mycket bra text om ett ständigt aktuellt och viktigt ämne
2012-12-17

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Stark text om alkoholens grepp
Snygga rytmiska rim och ett
meningsfullt innehåll
2012-12-16

  Elber3th VIP
väldigt bra text. starkt!
2012-12-15

    ej medlem längre
Oerhört bra skriftat,själv har jag varit nykter över ett år,skönt,det finns inte längre något i alkohol som är positivt för mig,den har saboterat så mycket för mig och för många ,många fler.........
2012-12-15

  Lavinia Röd
Snyggt jobbat! Du kan det där med rim och rytm! Den andra strofen är oerhört stark tycker jag, den ger mig en klump i halsen och tårarna pockar på. Inte illa!
2012-12-15

  peter markurth
bra, vet är själv fd opiatmissbrukare, ren sedan 10 år....du ordnar det
2012-12-15

    ej medlem längre
Loreley o sjömannen ja, lockade honom i fördärvet... bra skrivet!
2012-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L