Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur korp gå från dagens vita tjänare till nattens svarta.


Korp


Ovan dag, ovan natt
nysnös skiftning
skådelag
Ovan natt, ovan dag
klippors herde
häroldsakt

Ovan dag, ovan natt
synrand skicktning
vittna slag
Ovan natt, ovan dag
konungs vrede
vit bli svart

Ovan dag, ovan natt
olycksviskning
nederlag
Ovan natt, ovan dag
gryningsskede
korpens skratt




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 1609 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-17 17:40



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Hurra! Jag hittade den och övar för glatta halsen!
2008-11-29

  devilsangel
Wow! riktigt bra text det här, bra flyt. Känns som en sång-text, kanske en idé?
2007-03-11

  Nils Sondefors
Melodisk, och fint disponerad dikt fylld av dramatik; vackert flytande språk!
Jag tror att detta är en dikt som vinner i längden? (På att bli läst flera gånger...)
2006-03-16

    Kirre
Har du låtit tonsätta någon av dina texter? Göt det!!
2006-03-08

  Janjohan
"Hrafn kvad at hrafni: Ek veit nökkot!" En korp kvad till en annan: Jag vet något!" (Helgakvida Hjörvarzsonar, i den Poetiska Eddan". /Jj
2006-02-23

  Shininkagemusha
Mytiskt. *nickar gillande*
2006-02-19

  sol
känns saga - myt - trolsk!!
overklighet - andlig, rent...

rent - fint - ädelt!!!

en: Daniel: III :)
eller: Daniel: IVI

hursom..

mysko: 5
ordsammansättning: 5
skönhet: 5
2006-02-19

  Osram
Jag tänker på vikingar, a la "korpen flyger". Komprimerat, ödesmättat.
Ett fint stycke diktning.
2006-02-18

    NoMi F
En fin poesi
mäktig, ger mig känsla om något
slags historiskt. En kamp
Men kan även tolkas anorlunda
Det är sådant jag gillar
Tycker om
2006-02-17

  raphaela
Får riktig Poe-känsla här, upprepningarna, korpen, kampen, det stigande vansinnet.
Gillar det mustiga språket och hur ord som skiftning, viskning, skede fungerar som en passage rit, en övergången från ett tillstånd till ett annat.

Quoth the Raven, Nevermore
2006-02-17

    ej medlem längre
Gillar sådana här mycket rytmiska "ordlekar", nästan ramsor - bra!
2006-02-17

  Bodil Sandberg VIP
sorry´...menar såklart i mellersta versen...
2006-02-17

  Bodil Sandberg VIP
Såååå tung....men mäktig....kanske jag skulle va lite konstruktiv och påtala nåt om texten...ovan dag ovan natt....kanske jag tycker att de orden lite grann äter upp dikten...hmmm...hur ska jag uttrycka mig...jag föreslår att du plockar bort ovan dag ovan natt i den andra och fjärde versen...då tror jag att det känns roligare att läsa..och dikten blir mer kraftfull....kramelikram
2006-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP