Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur kammar'n; "Olika falla ödets lotter - ibland bakom disken på en Timebutik...


men så gulligt ändå

 

 

se där

en liten bekräftande vinst lagom till bästa läget
för att bränna

mer än ett ynklig lågoddsat halmåbäke bräkande bitterljuva bestsellerbossanovor mitt i vintern

 

i känsloförskingringen slängd över disk som en blöt lovikavante och i ögonskarven på kön göra nyinlärd fint á la Opossum dödstaktik och på en onepennyvändnings horisontala bicycletas servera förra kundens redan glömda ärende som viskats för högt till vantens plaskplattfall på en smått överslagsdarrande våg

 

sen ränna mental bärsärk genom årets bakslag i förluster med vinsten av välkänt självplågeri som toppflagg bara för att förvilla kassören som räknar nolla på nolla

bolla mig en återbäring på kontrollen också ja
tid finns det gott om

 

 

tack tack
jag har inte bråttom

 

där sprack drömmen om en ensam fattig nystart som gödning för skrivandet

 

lågor i luften
fördrivandet har redan börjat

 

vad gör väl en söt liten pärlerad för skillnad

 

skrivet är skrivet klag
jag är också jag, ni vet
fast i efterskott - synd det finns regler för kärlek
som just i förväg givet

 

men bränna ska jag

 


är känna förbjudet som orsak till reaktion så bör jag värma upp inför högskolan universitetet och livets läxa nummer ett:

 

att lära sig skilja

fegt från friheten att sova lugnt lagom längre och längst
eller åtminstone sova

 

att lära sig vilja gå

fegt från fräckheten att påstå mer än att stå på
sina egna ben

 

att svära sig blå på

att fatta att en tilja för tango som definitivt inte är planka skuren med en
passepartoutkniv gjord för ramade syften utan övertramp
inte alls är så svårt som femtiotvå att förstå

 

att bära sen små små förvirrade
fegheter försiktigt framåt i dubbelsteg som med överspända lackskor under fiktivt högvärdig dubbelkjol

frankt och förstående frigöra frihetligt från frivola fulheter förknippade med gemenemans moderna vetskap inte alls kan påverka skillanden

 

mellan en vinstlott och

en nit i skrevet

 

 

vore vulgärt av en som alltid lämnar förtståndet på hatthyllan istället för hundbajspåsarna

 

 

men ju åh
hur det blev nu
men ni vet

 

 

 

så gulligt ändå
i allafall som semester

från monologer

 

[slut på brevet och på
livet med matrester
från ögonkataloger]

 

 

PS
det heter inte Graal
utan koger

 

och undrar vart de där påsarna tog vägen




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Pot Pourri
Läst 165 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-24 07:52



Bookmark and Share


  kråkan VIP
:).. gillar !!
2012-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri