Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Födslovärkar

Kärlekens makt - bränn mig,
så att jag blir ren.
Låt dina lågor slicka min hud
tills jag blir stel och hård.
Avskilj allt det som är
svagt, mjukt och manipulerbart
från mig.
Lämna mig som en autonom enhet.

Kärlekens makt - du smittar mig
med det som lever.
Med ett virus som gör mig
spontan, oberäknerlig och händelsefylld.
Du fyller mig
av det som rinner,
av det som krälar,
av det som tränger sig fram och
av det som föder.

Och du - kärlekens makt - du ger mig
födslovärkarna.
Men till vad?
Ta mig tillbaka till döden.




Fri vers (Fri form) av lxsl
Läst 286 gånger
Publicerad 2012-12-24 22:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lxsl