Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubben i Månen

 

Så stor och gul du lyser
mot en stjärnbeklädd bädd
ditt anlete jag skönjer
nästan så att jag blir rädd

du tittar på oss här nere
jag undrar vad du tänker
vad vi gör i natten eller
hur underbart stjärnan blänker

Som en gubbe ser du ut
med både ögon, näsa, mun
önskar att du kunde  tala
inte bara sitta där stum

Så mycket blandat du sett
under åren som gått förbi
det skulle säkert kunna bli
ett mycket vackert broderi

Gubben i Månen, gubben i månen sover du....




Bunden vers (Rim) av Christin Lederman VIP
Läst 364 gånger
Publicerad 2012-12-28 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christin Lederman
Christin Lederman VIP