Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den glädjen som är dyrast

Låt ingen ta din livsglädje!
Låt ingen röra den!

Ge bort av din tid och din ungdom
Vem sörjer de ej kom igen?

Ge bort sådant som ruttnar och rostar
Vad kvittar det inte, min vän?

Ge bort av din stolthet och högmod
De har inte hjälpt någon än

Men bjud marken och vindarnas flicka
Den glädjen som ingen kan ta

Den glädjen som läker såren
Den glädjen, är dyrast att ha.




Fri vers av Tobias Rautas
Läst 504 gånger
Publicerad 2006-02-18 11:29



Bookmark and Share


  Tessan84
underbar dikt verkligen! vad ska man haka upp sig på onödigheter för egentligen?? jättefint skrivet och målande beskrivet.
tänkte bara på att det kanske skulle bli snyggare om du hade mellanrum mellan överskriften och själva texten genom att hoppa ner en rad när du börjar skriva..
2006-02-22

  Saramaria79
Mm du får så mkt känsla och ömhet i dina texter
Skickligt!
2006-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Rautas