Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bättre bida tiden nu




det nya året har kommit med nya siffror
siffror som kan betyda saker

inte vet jag, det är vad de säger

ser bruna gröna toner färga mitt landskap
så skönt vindens svala toner

vackert vintervitan i minnen
kalla tankar kyler sinnen




så gick ett år av väntan
här i mitt glashus är jag mest tyst

även inför mig själv
önska vågar jag ej


jag vet att det som kommer ut nu
är mörka tankar

de sprider sig till dig
som en flod av smärta


jag förstår bättre än att tala
ord som gör ont

för inte kan jag stoppa detta flöde
inte ifrågasätta det som kommer ut


det springer ur en källa jag gömt
under åratal

för att inte skada dig
att inte såra


jag tar minuterna
tar små beslut

modellerar inga tankar nu
låter dem rinna ut


ner mot jorden
dess innanmäte

mitt förstånd låter mig vänta stum
ej sprida mig för elementen


jag hanterar dagen som ett pussel
sekundernas vara

inte mer eller mindre
låter inga tankar gå vidare


tillför ingen kraft att mobilisera
bara stilla meditera

stundernas spel









Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-01 11:53



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra mycket bra
2013-01-01

    ej medlem längre
Mogen människas - mått.
2013-01-01
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP