Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en översättning av ett ögats språk. Ibland ger man upp lagom tidigt för att hinna se även kovändningar; på en femöring, sa britten och hålslog en penny, men vissa saker syns inte, nånsin.


eftertakterna; en 'quality care of' eller en suck i blandgrytan

 att tryggt veta - eller ej. (no mercy no mercy); Tiamat 80-tal heltid för thirteen'n in! Gottgott på er :) Själv har jag kommit halvblind halvvägs; 1007..i juli - coldcold damn kompott, sa Pot och lyrade sig söderut

 

*

 

vart tusan tog mandeln vägen

var det då inte där denna som flöt

men hur gick då den bjudningen till

sa den som åt fel sorts gröt

 

*

 

aj aj där jo

 

aj aj där jo

nog fanns här en nöt

i smeten

joho

 

 

men kom kom kom här jo

kom här och compaire to

 

 

kom här jo och se, nog

va' chansen primärt ett

mot ett

 

jo

 

nog tror jag dock de'

 

nog lyste allt tanken

med nöd komma tre

 

 

 

hur kan man då gå

så enkelt just så - kall

 

där bäcken just svängt

ej delats i två

 

där bör då ha felats

en bro på det skalv

 

som lades där synen

ej syns - hörts i valv

 

*

 

där kan också ha hängts ett nödrep till stängsel

för så kan man missa en mandel; som fängsel

 

för slag under bältet ger dåligt till skänks

med hängsel där ord redan dränkts med en raka

 

i skuldshavens 2ndhandträngsel där simmar

ett då, och snart ögon är läkta tillbaka

jag hoppas och önskar det hörs där det smakar

som tystast vid stjärnbeströdd kramphållen grimma

 

*

 

man slänger på käken nog bäst efteråt

men skuldkastet nådde ej ansvarsnivåns

som flög himla läckert med munläderlåt

med pensel av hinhår; förfalskarpanå

 

 

 

så får man en blind att röra på späcket

med stelhamrad hämndfyllda bitterhetshakan

för smaken den kostar den - så går ju sträcket

 

så talar en mun lindad silke; betrodd

 

för snirkel och snodd slår en nödsatt i grodd

och dialogsbädden ett monologslakan

 

sånt river man, flätar, flyr sen det gäcket

 

*

 

återhämtning; saker syns i skrift men inte bakom en lur - jaja för tusan, på'na bara! (Otacksamma jäkel.) - Tack 2012, och vidare. Nono, tacka vet'na tretton Tiamat timmarna före tolvslaget.Tack.

 

*

 

och återstår en liten sak
med ögats behåll; bättre med vak.

Back to home med sin packning i isvattenbad
och nakenbadschocker

trots vår på ett hak

 

*

 

och ett öga har alls
ingen hörsel


speciellt inte munkavel bak

 

det hörs om man lyssnar
och törs det

 

*

 

 

 

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-01 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri