Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bland plataner och olivträd

 

 

 

 

bland plataner och olivträd
avfyras raketerna av en falsk Messias 

en astronaut, som fått vittring på det mänskliga

 

*

 

jag kunde aldrig ha gissat att du

skulle finnas i mitt liv igen, ens
för bråkdelen av en sekund -

tillräckligt för att störta mig från klippan

 

*

 

alla speglar är övertäckta
jag ser mig inte som normal

tiden börjar och slutar i ett kommatecken

 

*

 

de, som kommer seglande, har lång väg att fara
mellan de övergivna öarna

där jag sov under sällsamma nätter

 

*

 

som enda ledtråd nämner jag Gehenna
vad därutöver är, är tystnad

ingen säger, vad alla tänker

jag lär mig ingenting i den här skolan
jag bara skolkar; jag är skyldig dig det

 

*

 

mot bättre vetande ställer jag siffrorna i ugnen
derivaten och staplarna påminner mig om solen

 

*

 

vem skall sitta i stolen?
inte jag men den krumma 

hon som sitter med hjärtat i handen
för att riktigt kunna fatta vad vi dolt

i våra trasiga händer; knäppta i en gest
som bara kan kallas parodisk

 

*

 

tiden och döden 

två storheter som tar ut varandra
som aldrig existerar samtidigt 

parallellerna, som formar vårt öde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Catharina Edin VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-01-02 10:18



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Utomordentligt fångande, berörande ja, urbra!
2013-10-31

  Tomas Söderlund
Mycket bra. Sparar den här.
2013-01-15

  Börje Larsson
en utveckling av det suveräna....djäkligt bra.1
2013-01-07

  Ingela Svenson VIP
Nu tar du andan ur mig, sista strofen sammanfattar allt jag nånsin tänkt!
2013-01-05

    ej medlem längre
detta var nog det bästa jag läst av dig,otroligt bra!
2013-01-02

  Jan Widströmer VIP
Sällsamt prismatiskt.
2013-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP