Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur förunderlig är inte



jag kommer inte förstå
vad du menar

skriv det här hjärtat
dikten om paradiset

dimman om morgonen jag sov
om natten jag vakade för länge


bryt itu sanningar för dess egenskaper
formulera nya meningar inom ramen

för anständighet
eller utanför

för att uppröra eller mobilisera
nya styrkor kunnande


nya tankar att gå
ett steg börjar med ett ord

ur en kavalkad truismer
ryggmärgssäkra


aldrig ifrågasatta påståenden
eller saker du inte kan uttala

saker du inte förstår
kan du inte rätta till


omringad av röster
skrik och gråt

de tysta betraktar jorden
från ovan och förstår


obegripliga saker
som kärlek

får inte plats i logiken
dramatiken


är förlovad med mystiken
försvinner för ögat bakom ridån

de spelar med en glupskhet
överambition


överskuggar allt förnuftigt
du kan finna i barken

hos en normalväxt gran
i juletider


någon som är 'med'
utan att veta

utan att begripa frågetecknen
eller ifrågasätta dagens gång


för varje dag
undrar jag

hur solen
går upp









Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-01-02 10:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det lyser styrka och liv i dina ord.
2013-01-02

  Lars Hedlin
Mycket mycket bra
2013-01-02

    ej medlem längre
Det går inte att förbli oberörd när man läser dig.....aldrig. Du har styrkan i din penna.
2013-01-02

  Dufvenberg


Du kan det här du Lena!
2013-01-02

    Max Poisé
Bra dikt med ett magnifikt slut...
Bravo!
2013-01-02
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP