Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
varje människa spelar ibland roller......omedvetet, men ändå...


Rollspel



Bakom varje mask

står en människa
full av känslor
att behaga världen!

till det yttre stark
stadig och kompetent

Men bakom detta

mellan skrymslena
finns demonerna
som härjar
i all sin kraft!

ibland dyker de upp
mitt i omgivningen

alla försvar
bryts ned
till bottenskikt

ingen har en chans!

hon slår hårt
med ord
gesterna rycker loss
i hennes annars
så välputsade gestalt.

ändå så omedveten
ty masken hon bär är
tålig i sitt försvar

det krävs mod att ta
sig igenom alla skikt

det krävs mod att älska!
ett mod som vill segra
och lämna sin mask

Den människan finns!







Fri vers av Karin Rosberg
Läst 288 gånger
Publicerad 2006-02-18 16:44



Bookmark and Share


  noname_realmind
Intressant... och sant!

Denna vers tycker jag mycket om:
"det krävs mod att ta
sig igenom alla skikt

det krävs mod att älska!
ett mod som vill segra
och lämna sin mask"

Människor utan rustning, utan försvar...
... de som vågar älska fullt ut...
Nog finns de väl?
2006-02-20

  Anders P VIP
Du beskriver fint en känsla som inte är så lätt att sätta ord på, kanske inte ens att erkänna för sig själv. Ändå skulle jag önska att du skalar av ännu lite mer för att lämna till läsaren att tolka själv.
2006-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg