Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sorry att jag skrev detta....hostmedicin med morfin i...hostmedicinens fel...


Förlåt mig men jag talar så här konstigt - om att inte få vårdhjälp



detta är en bra dag
jag skriver och tänker uppbyggliga tankar

jag tog en lugnande tablett igår
en sömntablett som jag brukar må bra av
dagen efter

något i den tabletten
gör att det blir en slags normalbalans i min hjärna


den känslan är skön
jag känner mig mer levande

får aptit
lust och ork

i alla fall så mycket att jag kan skriva

be om hjälp


det är annars mycket svårt
något som jag slutat med då jag bett så många gånger

ja, flera år faktiskt

men det är något med mig som gör
att folk inte lyssnar


jag det är något fel med mig
mina ord når inte fram

folk tar mig inte på allvar


jag funderar mycket över det
andra, de som lyssnar, frågar sig också vad problemet är

jag ser ju andra i samma situation som jag
som får hjälp ganska snart

eller i alla fall, har någon människa i sin närhet
som finns där litegrann

men med mig är det annorlunda


jag vet inte vad det är jag säger
en del (av dem som lyssnar) tror att jag uttrycker mig för bra

andra säger att jag inte uttrycker mig tillräckligt klart

det vet jag
det är det som är problemet











Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-01-05 13:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja det är ett lotteri......
2013-01-06

    ej medlem längre
En text som verkligen berör och lämnar tankar efter sig...
2013-01-05

  Dufvenberg


Det är ett lotteri att ge sig in i vården.

Landsting, rätt doktor med rätt kompetens.

man kan få känslan av att själv vara
den som minutiöst får lägga fram
sin problematik...vilket gör att man anstränger sig
för att göra sig förstådd:....

Det i sin tur gör att doktorn tar in det som sägs, men missar helt och hållet
mimik och kroppsspråk på patienten.

Jag tror att det bästa är att från minut ett vara tydlig med att säga att " jag är fuktig på att formulera mig, vilket gör mig skenbart mkt mer kompetent och frisk än vad jag är".

Så fick jag göra. Till slut förstod de.

Då lyssnade de. Aktivt.

Håller mina båda tummar för dig.

Kram


2013-01-05

    ej medlem längre
skriv som du gör, då blir det bäst! *
2013-01-05

  Ljusletaren
Dina ord får många med mig att tänka efter lite mera och det gillar jag åtminstone. Så orda på du min vän/kram
2013-01-05

  Lars Hedlin
Bra att just du är du..det är det viktisgaste tycker jag att du förmedlar just det du känner..kram
2013-01-05
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP