Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utkast


Början till en perfekt värld


Det tog oss ett tag att fundera ut det men när vi väl gjorde det var det klart som om det alltid hade stått skrivet i stjärnorna, vi hade bara aldrig tittat upp. Det är ytterligare en av människans många svagheter. Vi kan bara lära oss saker när vi bestämt oss för att vi vill.

Det är en ganska enkel process. Det handlar inte om att hitta en magisk växt som bara blommar på ett ställe på hela jorden, nattetid den fredagen den trettonde, givetvis; inte heller om att utföra någon magik procedur som närmast kan liknas med trollkonst. Svaret fanns, likt så mycket annat, inom oss.

I årtusenden har vi sagt att hjärnan är komplicerad. Ingenting att mixra med, sas det, och därför gick århundraden utan att någon ens försökte. Men när det väl gjordes var det inte svårare än en vanligt blindtarmsoperation. Lokalisera centret, stoppa in ett mikrofilter som skiljer centret från resten av organet och sen.. klart. Ingen mer smärta, inga fler dumma beslut utan rationalitet, inga mer krav på att fortsätta på rena vilja. Inga fler dumma drömmar.

Inga fler känslor.





Prosa av mögel
Läst 346 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-05 17:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mögel