Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
edit is nodig


exotisk bebis blues


egentligen lånar jag bara ditt namn för att det är exotiskt bebis, det är lite mer skimrande än -sonnamn även om det i ditt hemland är precis lika torrt som ett
-sonnamn det bara låter fint förlåt jag exotifierar dig nu bebis
din identitet blir en smycke jag kan välja att ta av mig
sätta på och ta av
när jag vill
en frihet bara en priviligierad
kan låtsas stå oförstående inför
det vet väl du allt det vill säga inget om

du kan bära ditt namn
din västeuropeiska accent
som en partyhöjare,
en ingångsport till att få prata mer med främlingar
än jantelagstyngda svenskar får
du är ju så så duktig på svenska! redan!
som om du var ett underbarn och inte bara
en språklig granne med en nitisk flickvän som alltid hävdade att

språk är makt


diskurser bebis
vi är i mitt sammanhang
jag tog dig ur ditt sammanhang bebis
jag stod inte ut att lämna min språkliga
identitet




Fri vers av mögel
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-13 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mögel