Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

för du har ju alltid rätt

får jag säga vad jag tycker
utan att verka korkad?

får jag ge en utläggning
om mina teorier
utan att få tvivlande blickar
nedvärderande blickar
hånfullt leende
tvivel om intellekt?

får jag säga vad jag tror
händer med mig
utan att mötas
av motsägelser

för du har ju alltid rätt

får jag uttrycka
min oro för välden
utan att mötas
av himlande ögon?

för jag vet att du också
säger det ofta
hur mycket du tycker
att världen är ful

men det är ju bara du
som har rätten att tycka
och alla andra ska buga
och rätta sig efter
din bittra syn

du har höjt dig själv
när du trycker ner dig själv

för du har ju alltid rätt

.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Inte Perfekt
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-08 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Inte Perfekt
Inte Perfekt