Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu har degen säkert jäst klart!


Bullmani

Nu gör vi det vi kan bäst

mitt röda förkläde och jag

mjölets vita tecken förenar oss

där vi står vid bakbordet

Degens tillblivelse kräver offer

det mesta mjölet har vi lyckats

få i bunken men en del gör motstånd

kastar sig över både det röda och mig

så nu vitnar vi delvis.

Degen jäser och pyser

medan vi planerar nästa steg

Tillplattning med kaveln

smörjning med smöret

mycket kanel så allt blir brunt

sedan täcks det bruna med sockervitt

Rullas till rulle på nära en meter

kapas med svärmorskniven

och läggs i pappersformen in.

Efter gräddning det doftar helt underbart

smakar gott intygas av hela familjen

brevbäraren, tandläkaren och grannar

som råkat passera i trappan.

 

 




Fri vers av Lars Svedin VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-09 11:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP