Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vemod en kväll i januari

Jag lägger patiens
och tänker lite trött;
att allting mist sin glans
och livet känns så nött.

Det händer inget nytt
och korten hamnar fel.
Jag borde kanske flytt
och lämnat detta spel.

Det lilla som jag gjort
har alltid fallit platt;
och allting som jag bort,
det tynger mig i natt.

Jag borde funnit ord
när tiden ännu fanns,
men stannar vid mitt bord
och lägger patiens




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 376 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-01-13 18:22



Bookmark and Share


  sommarmoln
Fint och vemodigt skaldat...
2013-02-16

    ej medlem längre
Lägg livets spel och finn att den patiensen är en del av allt som väcker till liv det som har slumrat till i det som är att vara så frånvänt från det som heter att vara en människa som vet att livet är ett spel endast för dem som vet att finna sanningen om detta spelmoment
2013-01-19

  Piann VIP
Ett vemod som känns igen, fin dikt..
2013-01-17

  Jean-Michel Orblin
Bra
Ja vemodig som sagt!
2013-01-14

  walborg
Elegant och skickligt skrivet - väcker känslor
2013-01-13

    ej medlem längre
bra,mycket!!!
2013-01-13

    ej medlem längre
Vemod... fint skrivet!
2013-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L