Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogens mystik

Snön ligger ljus mot den skymmande himlen.

Man ser klart i detta vinterlandskap älgens ståtliga tramp.

Och haren små pluttar där den i snön skuttar.

Även lo och varg sprang här förbi.

Men när det största rovdjuret av dem alla kommer fram, då skyndar envar till sina

gömslen,

för att inte gå åt och bli del i en delikat måltid.

Nä då är lugnet i skogen som borta,

när människorna roffa åt sig bär och svamp och gör en hel del övertramp mot

skogen konung.

Där han står på kalhygge långt bort i de nordiska skogarna som en gång var så

lugnt och tryggt men

så kom jägaren och då blev det förbytt




Fri vers (Fri form) av Upplandspoeten
Läst 383 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-14 16:13



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Perfekt uttryckt i ord hur det är/kan vara i skogen. Bra!
2013-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Upplandspoeten