Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta poem kom av att ha sett "Filmen G" och filmen om Kenta och Stoffe


Drogernas falska rus

Alkohol, hasch och amfetamin ända upp till kokain

Allt dessa är falsk berusning som man lätt kommer till en mättnad.

Först är allt underbart, sen rasar allt med ett kras.

Du kanske tar en holk och mår bra. Men faller snabbt i fällan

Det som låter sig gälla, är beroendet dessa rus ger. Du behöver bara mer och mer.

Du tror dig ha massor med vänner men det enda ni känner är drogens gemenskap, lika falsk som mången advokat.

Det är som en backe fast lite annorlunda, Det går lika snabbt uppför som utför.
Till slut sitter du med din enda vän kanylen. Och undrar hur fan blev det så här.

Från ett kärleksfullt rus till hemskaste mardrömmar. Och vart är alla vänner. De som du trodde du kände.

Alla broar har nu eldats upp och i din hjärna råder ett kaos som ingen förstår.

Du bara längtar till nästa sil tills du är så hårt drabbad och hela livet sjabblat bort.

Det som en gång börjat med ett sökande slutade med värre än ditt tonårskrökande

Ta dig i akt och var på din vakt, genomskåda bluffen och ta vara på den tid du har och de enda riktiga vännerna du har kvar




Fri vers (Fri form) av Upplandspoeten
Läst 1199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-22 01:38



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Så informativt du skaldat om farliga droger, bravo!
2013-05-26

  Nina.H
Skönt att läsa anti-propagandan,
behövs fortfarande.. fast filmen kom
på 80-talet.. problemen finns än
idag..
Mycket bra skrivet!
2013-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Upplandspoeten