Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten var väldigt spontan och skrevs ganska mycket i affekt efter en lång arbetsdag. Därför kunde jag inte komma fram med något snyggare än Winnerbäck som grund. Ber om ursäkt för det :-) Men ja, jag har väl försökt fånga hur mycket lönearbete


Vardag

Ta min hand
Jag följer dig
Vi ska åt
Kopiatorrummet. In genom näsan tränger lukten av bläck
Dokumenten att läsa gör mig helt väck
Ge mig inte ännu en rapport
Med ändringsförslag som sedan tagits bort
Excelark med data, kalkyler och skit
Förbrukningsmateriel, löner, debet och kredit

Ta min hand
Jag följer dig
Vi ska åt
Affären. Allt det där skitet vi måste göra
Diskande, matlådor, att mitt liv inte är en jävla röra
Det ständiga planerandet inför nästa arbetsdag
Att aldrig få släppa det, alltid ta nya tag
Där någonstans drunknar min kreativitet
Och där dör också min förmåga till närhet

Och det blod som
Jag trodde var stilla
Det fick du att
Avbrotten. Jag håller dig om din ärm
Du reser dig och stirrar på din skärm
Vi pratar mellan pushnotifikationerna
Jag hör avståndet i rösten på tonerna
Vi har inte kontakt, vi är inte närvarande
När du är här bredvid saknar jag dig fortfarande

Och det blod som
Jag trodde var stilla
Det fick du att
Jakten. Nästan hela dagen är jag i arbetets falskhet
Och minuterna som blir över jagar jag intimitet
De säger mig "sök och du ska finna"
Men att söka kommer jag aldrig att hinna
Det hjärta som borde vara mitt på något vis
Det fryser nu sakta till is




Fri vers (Fri form) av lxsl
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-15 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lxsl